martes, 14 de agosto de 2012

Siluetes

Objectiu de l'activitat: expressar una idea a partir de la silueta d'un cos. Exercici de gran format desenvolupat en petits grups de treball amb tècniques mixtes (pintura, collage, assemblage).

Exercicis sobre el tema del cos i la silueta fets al Grau d'Educació Infantil durant el curs 2011/2012 dins la matèria Ensenyament i Aprenentatge de l'Educació Visual i Plàstica:
 
La condició humana ha creat coses meravelloses, però també moltes altres que no ho són tant, com la contaminació. Aquesta està corrompent l'estat pur de les coses, allò que ens uneix a tots, allò que ens fa ser tots "UN", la nostra mare Terra. La nostra silueta és una manera de concienciar a la societat que, per molt difícil que sigui fugir de tot allò negatiu que hem creat, hem d'intentar cuidar la poca natura que ens queda, sense destruir-la com hem fet fins ara. Andrea, Veronica, Neus, Jordi i Sabrina.






Una silueta destinada a interaccionar amb ella, ja que potenciem les sensacions a través del tacte mitjançant materials molt diversos. Tania, Maria i Cristina.





"Vull que la meva vida torni". Silueta dedicada a les xarxes socials que ens absorbeixen la rutina diària i prenen gran part de la vida. Dolors, Núria, Noelia, Laia i Salvador.







Aquesta silueta és una al·legoria a la mar. Les closques d’éssers marins inerts, formen una figura humana, en aquest cas la meva. La silueta representa les meves arrels, provinents de la cultura de la mar i els pescadors. Representa doncs, els meus records, recollits i recopilats de la mar durant anys. Olimpia.




La intenció de la nostra silueta és representar la situació en la que es troba una persona anorèxica: el conflicte psicològic que té quan, malgrat no tenir sobrepés, la persona sempre es veu massa grassa per culpa de totes les influències externes actuals, les quals influeixen en la seva autoestima fins al punt d'afectar-li greument la salut. Patrícia, Antoni, Mar Genaro i Nilda.






Amb la nostra silueta volem representar algunes de les aspiracions que tots i totes tenim a la vida: accedir a una educació de qualitat, trobar un treball estable, formar una família, etc. La silueta està sobre un núvol, meditant, i amb els braços fent malabars amb les aspiracions. Volem donar a entendre que al nostre futur també hi intervé la sort de cadascú. Els fils representen el que triguem a aconseguir aquests desitjos. Mamen, Yaiza, Jéssica i Sara.




Amb aquest treball hem volgut transmetre, des del primer moment, l’emoció o el sentiment d’angoixa, amb una simple posició del cos sobre un fons negre envoltada de diferents imatges/elements angoixants per les pròpies creadores. Alba, Noemi, Anna i Estefani





Aquesta és la silueta que vam fer en homenatge a les víctimes del trànsit, per tal de conscienciar a tothom en tenir cura durant la conducció. Fabricia, Èlia i Carme.





Amb aquesta silueta pretenen simbolitzar que l’amor de tota mena (entre pares i fills, de parella, d’amistat, per causes solidaries, etc) fa que el món giri cada dia. La nostra idea era aportar un toc d’optimisme davant la situació actual (guerres, crisis, rescats als bancs...). El pensament positiu té un gran poder per generar energia en els moments difícils.
Part de la silueta és un cal·ligrama, ja que la finalitat de les paraules és formar una imatge que, en el nostre cas, reforça la idea de moviment giratori. I també s’ha utilitzat la tècnica del collage. Anna, Sònia, Sílvia i Aida.




Aquesta és la nostra silueta. L'hem titulat "Dualitats" i amb ella hem volgut representar aquelles dualitats que formen part de les nostres vides. Tots tenim uns aspectes que, aparentment, poden semblar uns altres per la nostra manera de mostrar-nos, o bé perquè des de fora se'ns veu d'una manera diferent a com realment som. Per altra banda, els sentiments varien i podem passar, per exemple, d'un estat de neguit a un de tranquilitat, depenent de les circumstàncies, contextos i d'aquells que ens envolten. Aquestes dualitats estan representades mitjançant un grup de substantius abstractes antónims entre si.


La silueta, com podeu veure, és dual en si mateixa. Tant pels colors oposats negre-blanc, emulant el jin i el jan, com pels antònims que les formen. A més, la silueta és totalment simètrica i això simbolitza la doble part de la qual parlem. Una part del cos és el reflexe oposat de l'altre part. Per altra banda, les mans estan intencionadament representades de la següent manera: la part positiva li obre la ma a la negativa, la qual té el puny tancat simbolitzant força, per tal d'acostar-la a aquells aspectes bons. Les altres dues mans s'uneixena través del dit índex en senyal de connexió, ja que ambdues parts estan connectades i, de vegades, els sentiments contraposats no és poden deslligar. Mar, Melani, Yéssica, Mònica i Olga.





Amb aquesta creació volem transmetre als espectadors la sensació que la contaminació del fons marí, cada cop més severa, ens afecta a nosaltres i a la nostra supervivència, provocant així una posterior reflexió sobre com els nostres actes fan mal al medi i a la nostra vida.
La part central de l’obra és una sirena, ja que aquesta és la perfecta metamorfosis entre l'ésser humà i el medi, en aquest cas el mar. Aquesta té el cos negre per mostrar que, si fem malbé el fons marí i el medi, el que estem aconseguint és omplir els nostres cossos de residus i nocivitat. La sirena té la cua feta de residus al igual que la resta d’éssers vius que composen el mural, d’aquesta manera es mostra que estem destruint la flora i la fauna i substituint-la per residus. Mireia, Marta, Alba i Laura.



Exercici  sobre el tema del cos i la silueta fet al Grau d'Educació Primària durant el curs 2011/2012 dins la matèria Ensenyament i Aprenentatge de l'Educació Visual i Plàstica:
La part vermella representa la silueta de la dona maltractada amb aquesta postura de dolor i por… que es ressalta amb el color vermell. Dins d’aquesta hem posat els sentiments i estats d’ànim que pateix la víctima: impotència, tristesa, por, patiment, sentiments de venjança, ràbia, culpa i frustració. Per representar aquest dolor i tot el que la víctima viu el dia a dia, hem fet un recull fotogràfic representant les diferents situacions que pateix i a la que és sotmesa la dona maltractada. Aquestes les hem repartit per la vora de la silueta vermella, amb el fons negre degut a la tortura i l’amargura que pateix.  Inés i Raquel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario