miércoles, 22 de febrero de 2012

Micro-tallers primària 2011/2012



Tallers d'educació visual i plàstica proposats i realitzats per l'alumnat de segon curs del Grau d'Educació Primària. Curs 2011/2012

Objectius de l'activitat: conèixer l'ampli ventall de tècniques plàstiques a l'albast del mestre de primària, ser capaços de dissenyar i gestionar un taller, experimentar i gaudir dels tallers proposats pels companys/es, valorar (punts forts i febles) el propi taller.

En el disseny de cada taller es contemplava:
- concreció de l'objectiu del taller
- explicació de la tècnica a emprar
- alguns referents procedents del món de les arts plàstiques i la cultura visual en general
- alguns exemples d'escoles que haguessin treballat la mateixa tècnica
- la vinculació amb el currículum d'educació infantil
- el material necessari



ANGULACIONS: CONTRAPICAT/PICAT
J. Gopal Rovira i Daniel Samsó


Els punts de vista possibles:


El taller donava l'oportunitat de practicar les diferents angulacions o punt de vista amb la utilització de la càmara fotogràfica. Amb aquest exercici es fa èmfasi en la capacitat de la càmara fotogràfica per a explorar el món i es posa de manifest com canvien les aparences de les coses segons des d'on les mirem, també serveix per a reflexionar sobre la càrrega expressiva del picat i el contrapicat. El resultat es mostra en el següent video:





MENGEM-NOS LA CARA!
 
Judit Cervelló i Clara Fernández


El taller consistia en dissenyar cares comestibles i berenar després! Els materials plàstics habituals són aquí substituïts per altres no-convencionals, com les fruites i les verdures, el pa de motlle o la crema de cacao. El resultat de tot plegat és un assemblage.


Aquest taller va coincidir en el seu plantejament amb el proposat per Edgar López, Patrícia Martínez, Inés Mañé i Raquel Millán.



CUBEFACE
Fernando Rebollar, Oriol Merchan, Joan Medina i Martí Gisbert

El taller proposava construir una figura tridimensional de cartolina a partir del desplegament d'un poliedre prèviament personalitzat. Amb aquesta activitat es fa un exercici de volum amb paper, retallant i enganxant, i alhora es dona a conèixer el desplegament dels poliedres. La càmara fotogràfica també s'ha utilitzat prèviament per a aconseguir incorporar la fotografia dels estudiants al retallable.



L'ARBRE DE LA VIDA
Anaïs González, Maria Jiménez, Albert Margalef, Oriol Sales, Gemma Salvadó
 

El taller tenia forma de happening ja que, entre tots, vam guarnir un arbre amb fruites i verdures i vam incorporar al tronc missatges escrits. Com que vam conservar la instal·lació final durant una setmana, vam poder veure com evolucionava l'obra a través del temps, ja fos per les inclemències del temps, com per la interaccció amb els espectadors.



SENSAFOTO
Fàtima Filipe, Sarai Garriga i Silvia Fernández

Les monitores d'aquest taller van preparar tota una sèrie de capses amb un contingut misteriós que només elles coneixien. Els participants del taller havien d'introduir la mà amb l'objectiu d'experimentar una sensació per  representar-la més tard fotogràficament. El taller explora la capacitat de la fotografia per representar aspectes no visuals, com ara sensacions i emocions.







STOP MOTION
Gisela Giménez, Mari Carmen Córdoba, Gerard Moreso

El taller explorava les possibilitats expressives de la tècnica d'animació amb fotografies, fent servir objectes i persones.




STENCIL
Arantxa Rojí, Melodie Osuna i Elena Penadés

Taller de creació i utilització de plantilles.



RECICLATGE
Irina Albesa, Saida Camps i Sandra Domínguez

El taller indagava les possibilitats del reciclatge per a la creació artística. Les flors creades amb ampolles de plàstic i altres elements d'ús quotidià van acabar formant part de la instal·lació "L'arbre de la vida".





El grup de l'Ester Martínez, l'Arnau Florit, Mª Carmen Sebastià, Isabel Moreno i Jemima Navarro també van tractar el tema del reciclatge, però en el seu cas, dedicat a la creació de bijuteria.





L'ATZAR EN ELS PROCESSOS DE CREACIÓ
Joan Cabré, David Fernández i Oscar Borrego

Taller de dibuix amb pintura bufada que posa de manifest les possibilitats de l'atzar i l'associació lliure d'idees en els processos de creació artística.




ESTAMPACIÓ
Duina Puig i Sílvia Serra

El taller proposava la creació de tampons a partir d'elements naturals i la seva estampació.



EL PAS DEL TEMPS
Rebeca Otero, Natalia Peréz, Sandra Hoste i Marina Moya

L'objectiu del taller era posar de manifest la utilitat de la fotografia per constatar el pas del temps i convidava als companys a endevinar qui era cadascú a les fotografies de petit.








No hay comentarios:

Publicar un comentario